Marie-Louis

Marie-Louis Sākṣin Reiki & Healing is in 2002 opgestart. Sākṣin is Sanskriet of Oudindisch voor “Waarnemer/Getuige” of beter “het Bewustzijn in de Waarneming”. Sākṣin Reiki is geen aparte Reiki-vorm, maar de naam waaronder ik mijn lichtwerk heb samengebracht.

Ik praktiseer enkel de traditionele Usui-Reiki zoals ik die in India heb geleerd, en ben daarnaast geoefend in het klassieke Lindwall Releasing door nauwe samenwerking met Wayne Walker, een goede vriend en helderziend, spiritueel genezer uit Nieuw-Zeeland.

Na de afsluiting van mijn studie filosofie in 2000 ben ik meermaals naar het door mij geliefde India mogen reizen om nader kennis te maken met het volk dat ik voorheen enkel kende van verhalen en boeken. Tijdens enkele van deze reizen ben ik langere tijd binnen een ashram in Anantapur, Andhra Pradesh verbleven waar mijn focus hoofdzakelijk lag op meditatie, gebed, yoga en algehele reiniging/ontgifting met behulp van de Ayurvedische geneeskunde.

Mijn Reiki-meester verbleef die tijd bij dezelfde ashram waardoor ik in de periode van 2001 tot 2004 geschoold ben in de Traditionele Usui Reiki (Usui Shiki Ryoho). Mijn Reiki-meestersgraad heb ik behaald in 2005. Hiernaast heb ik tevens kennisgemaakt met de Vipassana-meditatie van S.N. Goenka in Bangalore waar ik, tijdens een ander bezoek, ook kort de Dalai Lama heb mogen ontmoeten.

Mijn Reiki beoefen ik op intuïtieve basis. De handen meestal op verschillende afstanden boven het lichaam en minder, dan het traditioneel gebruikelijke, op het lichaam zelf. In mijn ervaring is het belangrijk dat ik goed voel waar en hoe het stroomt en op welke plekken niet of minder. Het gebruik van de verschillende frequenties, lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel pas ik ook aan waar gewenst en zoals het mij ingegeven wordt. Iedereen zal de Reiki op zijn eigen wijze een invulling geven en het gebruik op een eigen wijze toepassen. De basis en het beginpunt blijft uiteraard de traditionele wijze inclusief de standaard posities, volgorde en werkwijze.

De afkomst van van mijn Reiki heeft de volgende lijn gevolgd (de splitsing is veroozaakt door dubbele initiatie van William Lee Rand):

1.)  Dr. Mikao Usui

2.)  Kan’Ichi Taketomi  2.)  Dr. Chujiro Hayashi

3.)  Kimiko Koyama     3.)  Chiyoko Yamaguchi

4.)  Hiroshi Doi           4.)  Hyakuten Inamoto

5.)  William Lee Rand*

6.)  Valerye Reading (Valerye Dayton)

7.)  Devi (Debbie) Harrison

 

* William Lee Rand is ook via de volgende lijnen geïnitieerd: 

Mikao Usui – Hawayo Takata – Iris Ishikura – Arthur Robertson – Diane McCumber/Marlene Schilke

Mikao Usui – Hawayo Takata –  Phyllis Lei Furumoto – Carol Farmer – Leah Smith