Reiki betekent universele levensenergie. Reiki, uitgesproken als rai ki, is een natuurlijk systeem van genezen met handen dat al enkele duizenden jaren bestaat.

REI betekent spirituele wijsheid of Bewustzijn.reiki kanji

KI betekent universele levenskracht; het is de levenskracht, die non fysische vitaliteit die leven geeft aan alle levende dingen. KI heeft dezelfde betekenis als chi, prana,energie, licht en de heilige Geest. Deze universele levenskracht bezielt het lichaam en is ook de primaire energie onze emoties gedachte en spiritueel leven. De meesten zeggen dat het deze levenskracht is die voort bestaat als het lichaam sterft.

Reiki is een al oude genezingstechniek die alleen toegankelijk is nadat een persoon erop afgestemd is. Dit wordt gedaan door een reiki master, die oude methoden gebruikt voor de fijne afstemming van de fysische en etherische lichaam op een hoger trillingsniveau. Bovendien worden bepaalde energiecentra’s (chakra’s) geopend, waardoor de persoon reiki energie kan kanaliseren.

Na de initiatie kan de reiki praktisant eenvoudigweg reiki vragen om aanwezig te zijn. De reiki zal onmiddellijk beginnen te stromen door de genezer die nu een kanaal vormt. De eindeloze energie van het etherische universum wordt door de chakra’s naar ons etherische lichaam gebracht.

Chakra is een Sanskriet woord dat wiel betekent. Chakra’s zijn energiewielen die op verschillende punten op het lichaam liggen. Chakra’s werken op een multi dimensionaal level en iedere Chakra heeft zijn eigen aura, zijn eigen frequentie, en zijn eigen specifieke functie.

We moet onthouden een reiki nooit gestuurd wordt. Het was altijd ontvangen door het kanaal van de reiki practisant. Het is een van de grote verschillen tussen reiki en magnetiseren, of spirituele genezing, omdat de reiki door de ontvanger door het kanaal wordt getrokken. De reiki practisant zal zich nooit leeg getrokken voelen of de conditie van de ontvanger overnemen. Integendeel, de practisant ontvangt als ware zelf reiki energie als deze door het kanaal stroomt.